banner
lentebloempjes

 

Weetjes

Fijne en grove motoriek Ritme Voeding
Zindelijkheidstraining Slapen Zelfredzaamheid

Sociaal en emotionele
ontwikkeling
Taalontwikkeling Spelen en knutselen

 

Zindelijkheidstraining


http://static1.goedgevoel.be/static/photo/2009/18/9/2/media_l_899972.jpg http://www.infotalia.com/pictures/10/11/6/1816/pee%20baby.jpg  

Wanneer de kinderen overgaan naar de lopers, gaan zij dagelijks op het potje. Zij doen op dat moment nog niets bewust op het potje, maar doen mee met de rest van de groep. Op die manier leren zij wennen aan het potje of toiletje. Wanneer wij merken dat er interesse is in het toiletje en dat ze regelmatig droog zijn overdag, spreekt het kinderdagverblijf de ouders aan om te starten met de zindelijkheidstraining. Het kinderdagverblijf start enkel met de zindelijkheidstraining in samenwerking met de ouders. 

Wanneer wij starten met de zindelijkheidstraining, worden de kinderen op regelmatige tijdstippen op het potje gezet. Er wordt gestart met het kind op het potje te zetten om de 20 minuten. Zien wij dat het kind in kwestie steeds proper is, laten we er wat meer tijd tussen en gaat hij of zij om de 45 minuten naar toilet. Wij vragen aan de ouders om de kinderen gemakkelijke kledij aan te trekken, zodat zij gemakkelijk naar toilet kunnen gaan. Ook vragen wij de ouders om hun kind plastic schoentjes aan te doen. Wanneer de kinderen flink op het potje doen, komen zij zonder luier naar het kinderdagverblijf. De begeleidsters herinneren de kinderen er aan dat ze geen luier dragen en dat ze regelmatig naar toilet moeten gaan. Wanneer kinderen droog blijven tijdens hun middagdutje, mogen zij ook zonder luier slapen.
Het kinderdagverblijf start enkel met de zindelijkheidstraining in samenspraak met de ouders.