banner
lentebloempjes

 

Weetjes

Fijne en grove motoriek Ritme Voeding
Zindelijkheidstraining Slapen Zelfredzaamheid

Sociaal en emotionele
ontwikkeling
Taalontwikkeling Spelen en knutselen

 

Voeding

Gezonde voeding
Bij KDV Lentebloempjes vinden wij voeding zeer belangrijk en daarom proberen wij dagelijks een gezonde levenswijze mee te geven aan uw kind. 

Onze maaltijden worden klaargemaakt door een traiteur met name Agape Brussel. De maaltijden worden steeds met een grote verscheidenheid aan voedzame ingrediënten klaargemaakt.  Deze bestaan uit aardappeltjes, pasta, rijst, verse groentjes, vlees (geen varkensvlees) en gevogelte of  vis. De maaltijden in het kinderdagverblijf zijn lekker, gezond, gevarieerd en zijn aangepast aan de leeftijd en voedingsnoden van uw kind.  De maaltijden worden steeds zeer hygiënisch bereid. Ook de flessenvoeding wordt ter  plekke bereid . 

Voor het middagmaal krijgt elk kind, van groot tot klein, een bekertje soep. 
In het kinderdagverblijf krijgt elk kind, elke dag opnieuw, zijn portie fruit. De allerkleinsten krijgen versgemaakte fruitpap en de peutertjes krijgen een stukje vers  fruit. Het menu hangt in het onthaal aan het prikbord . U kan deze menu ook terugvinden onder het puntje Prikbord op onze website. Zo kan u dagelijks nagaan wat uw kind gegeten heeft.
Eten 
De allerkleinsten in het kinderdagverblijf krijgen flessenvoeding en dit is volledig naargelang hun behoeften. Wanneer de kinderen ongeveer 4 maanden oud zijn, beginnen zij met fruitpap en/of groentepap. Dit is steeds in overleg met de huisarts/pediater en de ouders. Het kinderdagverblijf start nooit op eigen initiatief met groentepap of fruitpap. Rond de leeftijd van 6 maanden, starten de baby’s met vlees in hun groentepap. Deze maaltijden zijn steeds gemixt. Vanaf 1 jaar eten de kinderen hun middagmaal niet meer gemixt. Hun groenten, aardappelen en vlees of vis worden dan geplet. Op die manier leren de kinderen wennen aan stukjes in hun middagmaal. Naargelang zij ouder worden, worden zij aangemoedigd om zelfstandig hun beker vast te houden en hieruit te drinken. 
Wanneer zij uit een beker leren drinken, begint dit met een beker met twee handvaten. 
Als onze kinderen 18 maanden zijn, leren zij met een lepel eten. Het middagmaal wordt aangeboden in stukjes op een bordje en de kinderen eten hun middagmaal op met hun lepel. De peuters leren drinken uit een gewone beker, zonder handvaten.