banner
lentebloempjes

 

Weetjes

Fijne en grove motoriek Ritme Voeding
Zindelijkheidstraining Slapen Zelfredzaamheid

Sociaal en emotionele
ontwikkeling
Taalontwikkeling Spelen en knutselen

 

Spelen en knutselen

 

http://www.bdbcoaching.nl/wp-content/uploads/2012/08/spelende-peuters.jpg

Spelontwikkeling
Dat het spel van groot belang is voor de ontwikkeling van jonge kinderen is bekend. Spel is van groot belang voor de sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Door te spelen leert het kind zichzelf kennen en leert hij of zij wat zijn of haar rol in de groep en de wereld is. Kinderen leren spelenderwijs hoe zij zich moeten gedragen, dat zij rekening moeten houden met anderen en dat er spelregels zijn. Ook dit leren wij de kinderen in KDV Lentebloempjes.
Spelen 
Het speelgoed dat aangeboden wordt is van diverse materialen gemaakt en aangepast aan de ontwikkeling en de leeftijd van uw kind. Er zijn blokken om mee te bouwen, verkleedkleren, auto's en dieren, een keukentje om in te koken, een glijbaan, ballenbad, en nog zoveel meer. Als het mooi weer is kunnen onze kinderen buiten spelen op onze ruime terrassen of in onze prachtige tuin.
Knutselen
Door de aanwending van het didactisch materiaal krijgt elk kind een geschikte aanloop naar het eerste kleuterklas. Dit gebeurt o.a. door middel van knutselen rond thema's.