banner
lentebloempjes

Praktische informatie

Eerste dag Wat doen bij ziekte Financiële afspraken sluitingsdagenSluitingsdagen

 

Wat doen bij ziekte

Wanneer uw kind ziek is, meldt u dit ’s ochtends telefonisch. Bij twijfel over wat kan of niet kan, contacteert u ons best vooraf. 

Indien u geen oplossing voorhanden heeft kan u beroep doen op de Thuisopvang zieke kind die door het kinderdagverblijf wordt aangeboden.
Wanneer uw kind tijdens de opvang plots ernstige verschijnselen van ziekte vertoont, zullen wij onmiddellijk contact opnemen met een ouder om verdere afspraken te maken. De kindbegeleidsters zullen de temperatuur regelmatig opvolgen. In afwachting dat uw kind wordt afgehaald kan in overleg, één keer per ziekteperiode een koortswerend middel toegediend worden bij discomfort (verminderde eetlust, ongemak, minder actief, pijn huilerig, gewijzigd slaappatroon, …). 
Medicatie wordt enkel toegediend indien wij een volledig ingevuld briefje ‘toediening medicatie’ in ons bezit hebben of een doktersbriefje.

Wanneer uw kind ziek is en niet naar de opvang mag komen, kan u steeds beroep doen op Chantal. Chantal is een extra kinderverzorgster. Dit betekent dat zij in alle leefgroepen kan staan waar hulp nodig is op dat moment. Daarnaast staat zij in voor de thuisopvang van het zieke kind. Chantal is een kinderverzorgster, gekend door de kinderen in het kinderdagverblijf, die bij uw thuis op uw kind kan oppassen wanneer hij of zij ziek is. Bij afwezigheid van Chantal kan een andere kindbegeleidster ingezet worden voor de thuisopvang. U kan een beroep doen op thuisopvang voor zover de capaciteit in het kinderdagverblijd het toelaat.

Terug